sobota 10. októbra 2009

Nasa nova spolubyvajuca

Predstavme si nasledujucu situaciu:

Poctivy polo v piatok od rana piatej hodiny sedi za notasom a pekne krasne... sa flaka. V svetoznamej izbe na osmom poschodi je este tma, vsetko spi, len iyo chrape. Po nejakych troch hodinach cisteho casu sa zrazu iyo strhne a so sialenym vyrazom v ociach sa bleskovo presunie z postele k PC. Horecnato vyklepava cosi do klavesnice, hubuje, horekuje, hulaka: "Haste honem, hybaj, hovada!" Naraz vstane, nahadze na seba tzv. iyov equipment (my by sme to nazvali "oblecenie") a nevsimajuc si zatvorene dvere vyraza do sireho sveta, nechavajuc za sebou okrem ineho svoj notas, kalkulacku, a papier s perom. Bolo okamzite jasne, ze nieco nie je v poriadku.

A teraz si predstavme nasledujucu situaciu:

Poctivy polo ten isty piatok stale sedi za kompom a... flaka sa. Cas sa posunul o dve hodiny cisteho casu, ked v tom sa ozve vehementne busenie na dvere. Busenie este chvilu trva, potom ustane, ozvu sa kluce a do izby vchadza iyo. V tomto momente vsetci nahodni okoloiduci (spolu s nahodne okolosediacim polom) nemohli uverit tomu, co vidia - iyo si so sebou priviedol na izbu slecnu. A hned aj prehlasil, ze od teraz bude byvat s nami. Tak sa ku nam nastahovala Hortenzya.

Polovo subjektivne hodnotenie, citacia z rozhovoru pre tento clanok: "Najprv som bol totalne zdeseny tym, co vidim, prislo mi to ako husty fatal error v programe Svet. Ale ked som sa spamatal, a zacal si vsimat aj ine veci, hned mi prisla nasa nova spolubyvajuca zaujimava - tak predovsetkym bola oblecena komplet v ciernom, a to sa pocita! (polosmiech) Myslim, ze mala aj ocne tiene cierne, proste parada. A okrem toho, staci jej celkom maly platz u nas na stole, takze pohudka. Zo zaciatku mala trosku problem s iyho kompom, ale uz si zvykla, a za dalsie - moc nasich zasob nam z chladnicky nezozerie, takze ja som v podstate spokojny. Jo, a este taka zaujimavost: ona sa vola Hortenzia, len iyo jej zo srandy hovori Hortenzya."



Update:

Po mensom prehovarani sa Hortenzya nechala odfotit:

1 komentár: