pondelok 30. novembra 2009

Trauma adventných vencov

V nedeľu začal advent. Kresťania sa pripravujú na príchod Vianoc, biskupi zakazujú petardy a každý kupuje darčeky pod stromček. Jednoducho idylka, ktorú už desaťročie kazí matematická úvaha. Je možné "spáliť" všetky 4 sviečky na rovnakú výšku?

Zamerajme sa na adventný veniec položený na oltáre v kostole. Každý deň je jedna omša (aspoň u nás doma), približne rovnako dlhá. Ak sviečky horia rovnako, vypáli sa jeden "dielik". Uvažujme, že kostolník sa snaží páliť sviečky tak, aby boli zarovno.

Koľko dielikov vypálime na jednej omši?








TýždeňPočet vypálených dielikov/omša
Prvý1
Druhý2
Tretí3
Štvrtý4
Každý ďalší4


Ako poriešiť tento vysokonáročný problém? Musíme rozdeliť celkový počet dielikov na 4 sviečky rovnomerne -- tzn. celkový súčet musí dávať po delení štyrmi zvyšok nula (operácia %). Čiže:

(1*7+2*7+3*7+4*7+4*n) % 4 = (1+2+3)*7%4 + (4*7+4*n)%4 = 6*7%4 + 0 = 2 :-(


Záhada konečne vyriešená, všetky sviečky sa nikdy nespália rovnako. Kvôli tomu druhu problémov sa oplatí študovať vysokú školu!

(Ospravedlňte, prosím, nedostatok integrálov, súm a gréckych písmen)

nedeľa 29. novembra 2009

Pohladenie ega pod dlhom čase

Každý na internete nejako začínal. Niekto si len pasívne čítal články, niekto sa vybúril v diskusií pod bulvárnym článkom seriózneho spravodajského servera. A niekto si robil svoje vlastné stránky. Do prúdu internetových závislákov som sa dostal v dobe, keď stránka bola synonymom zbierky nevkusných animovaných gifov doplnených svojou fotografiou. (Po hodine hľadania som svoj prvý výtvor nenašiel, nálezcovi ponúkam pocit môjho niekoľkohodinového zahanbenia)

Poučený z tej nechutnosti som si vytvoril krajšiu, lepšiu, milšiu stránku - jednoducho dokonalú. Webové sídlo, to nie je len o nejakom tom HTML, CSS, JS kóde... Je to hlavne o texte! Ukrátil som sa teda o nudnejšiu časť povinnej školskej dochádzky a tvoril som... Svoj beletrizovaný životopis! Nepotreboval som žiadny Facebóók, svoje osobné informácie som zverejňoval sám u seba. CVčko sa nesmierne vydarilo - ľudia sa smiali, pochopili, že pod tým nánosom informatiky žije iskrička humoru.

V lete som toto doupě neželaných dôverností odstavil. Už som z tých X-nástich rokov vyrástol. Bratovi sa dnes doniesol zaujímavý chýr od jeho ex (spolužiačky). Na jednej Zvolenskej škole vraj skandovali moje meno. Profesorka slovenčiny doniesla ukázať žiakom môj výtvor. Všadeprítomné informácie ma presne identifikovali.

Posilnený svojím podráždeným egom som si znovu prečítal ten svoj životopis. Plný gramatických chýb, preklepov, písaný jazykom 13-ročného chalana. Trochu hanby prebila čiste egoistická myšlienka:

Už v rannej mladosti sa čítajú moje výtvory na školách! A zanedlho sa dostanem aj do bežných čítaniek!

utorok 27. októbra 2009

Leto u Červeného klobúka


Posledný pohľad na budovu, kde som strávil väčšinu leta. Moja brigáda sa skončila...

Všetko sa to začalo ešte v máji na dni otvorených dverí. Na súťaži pre pobavenie návštevníkov som sa dobre umiestnil. Dodalo mi to odvahu a skúsil som intern program u Red Hat. Moje prvé prijímacie konanie som prežil, ani neviem ako. Prebiehalo počas júna na 3 fázy (posúdenie CV, písomný test, ústny pohovor). S mojimi vedomosťami, schopnosťami a trochou šťastia som na začiatku júla nastúpil.

Začiatky boli ťažké :-) "Prečítaj si tieto dlhé stránky (tak trochu zastaralé). Nastav si toto, tamto." Po prvom týždni človek nevedel, čo bolo jeho úlohou. :-D Peer, kolegovia internisti, manažér - nejako to so mnou zvládli a zvykol som si na prácu ako Qualtiy Engineer. Po niekoľkých týždňoch začal ustupovať pocit cudzinca na návšteve. V kancelárií som sa cítil takmer tak dobre ako na koleji, doma (povedané s veľkým nadhľadom ;).

Iné prostredie otvára nové možnosti. Spoznal som kopu zaujímavých ľudí (dosť z nich žije v inom časovom pásme!). Používal nové technológie. Riešil nezvyčajné problémy (kde v okolí kancelárie sa dá najlepšie najesť? :-). Človek si z takejto práce odnáša jedinečné skúsenosti a zážitky.

Ideálne prázdniny postupne prešli do hektickej školy. Ráno som vstal, opustil izbu a vrátil sa za tmy úplne vyčerpaný (čas som strávil v kancelárií alebo v škole). Pokiaľ je človek poctivec ako ja a nechce zanedbávať ani školu, ani prácu, skutočne to dá zabrať.

A tak som to po 4 mesiacoch ukončil svoj Red Hat intership. Plný melanchólie odchádzam a spomínam... Ak sa podarí, budúce leto som späť v Červenom klobúku!

Vyborny cover vybornej pesnicky

Tomorrow will take us away
Far from home
No one will ever know our names
But the bards' songs will remain

štvrtok 22. októbra 2009

Ako sa polo začal učiť C

Staré maily sú pecka! Človek nájde kdejakú volovinu, na ktorú tak polhodinku po jej vykonaní zabudol... Našiel som si jednu super veľkú!

Polo sa prvé dni na koleji nudil (áno, nechodil do Terča ani nechodil na jabber!). Stále ma otravoval, tak som mu povedal, nech mi napíše článok o tom, ako sa učí C. Chvíľa polovej prózy...




Jedneho krasneho skoreho rana, asi tak okolo 17:00 miestneho casu, ked vonku vietor zavyjal jak tisic hladnych elektriciek a oblakov bolo ako topanok vo vykladnej skrini tesne pred vypredajom, tu prinutil som sa ku studiu jazyka programowacieho C.

No ono studium je v mojom ponati pomerne relativne slovo, proste som napisal kus nejakeho zdrojaka, potom prisiel iyo a cele to zmazal a slo sa znova.

/* Je to velmi prijemny, trpezlivy a mily clovek tento iyo. */

Jazyk C je podla mojho nazoru z casti podobny PHP, z casti Pascalu, a kedze som sa s obidvoma uvedenymi uz stretol, sice len na ulici a velmi zbezne, myslim si, ze Cecko ako take by pre mna nemal byt nejak zvlast velky problem. Ono pri kazdom novom jazyku sa treba naucit najprv syntax, tak sa clovek vyhne najzakladnejsim chybam. Ked uz je syntax v malicku, vleti sa na prve "ozajstne" priklady a zlozitejsie prikazy, no a v tu ranu ja dojdem aj so vsetkymi mojimi znalostami, a budem kopat kanal az kym iyo bude ing. iyo, potom ho pozdravim ked pojde okolo a budem kopat dalej.


Poznamka autora: Iyo si tiez mohol vymysliet nejaku lepsiu temu na tento clanok, pretoze napisat nieco zaujimave a dobre citatelne o tom, ako som sa zacal ucit Cecko, je aj pre profesionala ako som ja, velmi nelahky oriesok. Mohol som sa napriklad rozpisat o prirodno-psychologickom paralelizme, teoriu ktoreho sme pekne rozvinuli na zdarnom priklade ploskuly plochej z Prna.

Alebo by som mohol zabit cas opisovanim bezneho stavu iyovho compu, a to by teda bol skoro nadludsky vykon, pac on tam ma mozillu s 50-timi tabmi, en plôch na ktorych su pospustane dalsie programy a dalsie mozilly a cele to neustale blbne a hadze ftipne hlasky, a do toho este vyskakuju oznamenia o pritomnosti niekoho na jabberi alebo na ICQ.

Takze sami vidite, ze su na svete aj ovela zaujimavejsie temy ako jazyk C, a mozte to usudit aj z toho, ze tato poznamka autora je rovnako rozsiahla, ako cely povodny miniclanok.

sobota 10. októbra 2009

Nasa nova spolubyvajuca

Predstavme si nasledujucu situaciu:

Poctivy polo v piatok od rana piatej hodiny sedi za notasom a pekne krasne... sa flaka. V svetoznamej izbe na osmom poschodi je este tma, vsetko spi, len iyo chrape. Po nejakych troch hodinach cisteho casu sa zrazu iyo strhne a so sialenym vyrazom v ociach sa bleskovo presunie z postele k PC. Horecnato vyklepava cosi do klavesnice, hubuje, horekuje, hulaka: "Haste honem, hybaj, hovada!" Naraz vstane, nahadze na seba tzv. iyov equipment (my by sme to nazvali "oblecenie") a nevsimajuc si zatvorene dvere vyraza do sireho sveta, nechavajuc za sebou okrem ineho svoj notas, kalkulacku, a papier s perom. Bolo okamzite jasne, ze nieco nie je v poriadku.

A teraz si predstavme nasledujucu situaciu:

Poctivy polo ten isty piatok stale sedi za kompom a... flaka sa. Cas sa posunul o dve hodiny cisteho casu, ked v tom sa ozve vehementne busenie na dvere. Busenie este chvilu trva, potom ustane, ozvu sa kluce a do izby vchadza iyo. V tomto momente vsetci nahodni okoloiduci (spolu s nahodne okolosediacim polom) nemohli uverit tomu, co vidia - iyo si so sebou priviedol na izbu slecnu. A hned aj prehlasil, ze od teraz bude byvat s nami. Tak sa ku nam nastahovala Hortenzya.

Polovo subjektivne hodnotenie, citacia z rozhovoru pre tento clanok: "Najprv som bol totalne zdeseny tym, co vidim, prislo mi to ako husty fatal error v programe Svet. Ale ked som sa spamatal, a zacal si vsimat aj ine veci, hned mi prisla nasa nova spolubyvajuca zaujimava - tak predovsetkym bola oblecena komplet v ciernom, a to sa pocita! (polosmiech) Myslim, ze mala aj ocne tiene cierne, proste parada. A okrem toho, staci jej celkom maly platz u nas na stole, takze pohudka. Zo zaciatku mala trosku problem s iyho kompom, ale uz si zvykla, a za dalsie - moc nasich zasob nam z chladnicky nezozerie, takze ja som v podstate spokojny. Jo, a este taka zaujimavost: ona sa vola Hortenzia, len iyo jej zo srandy hovori Hortenzya."



Update:

Po mensom prehovarani sa Hortenzya nechala odfotit:

nedeľa 4. októbra 2009

Alone II

Alone I sleep
And alone I wake
Alone I dream
And alone I ache

Alone I live
And alone I cry
Alone I think
And alone I'll die

Alone I try
And alone I fall
Alone I fail
And alone I crawl

Alone I was born
And alone I'll die
Alone walking through life
Never asking why

No one will know how I lived
No one will know who I was
No one will know how I felt
No one will ever see the cause

Alone I was,
Alone I am,
And alone I'll always be.

nedeľa 20. septembra 2009

Welcome back in School



Prachom zapadnuté RSSká školských noviniek, hlboko do klávesnice vtisnutá klávesa F5 od neustálych refreshov, flamewarová fituška. Začalo sa to preberať k životu. Začal som pociťovať absťák od blbnutia, toho pravého! Na svojej izbe, s pohoršujúcim sa polom a Láďom na pozadí. Štatistické orgie nedokázali uspokojiť moju vášeň.

Pri pochodovaní po ppv som si všimol zásadného javu v Brnenskej prírode. Začali padať gaštany. Zrelé, len tak pohodené na chodníku. Pár exemplárov si každý rok odložím. Pôvodne sa zbierali pre pola. Čo s nimi robil, to som sa nikdy nedozvedel. (Nie som si istý, či to aj chcem vedieť :-D ) Tradícia zostala, i keď polo odomňa odvádzanie tridsiatku vo forme naturálií už nevyžaduje. (Upozornenie: pre potreby tohto článku boli do zajatia odchytené dva voľne žijúce exempláre a jeden bol nadosmrti zmrzačený)

Prvý rok svojho internátno-kolejního života som získal tú najväčšiu výhodu - absolutne prednostné právo na výber okupačného miestečka pre svoje veci. Týždenný predstih mi to právo doslova vydupal! Ako gentleman som ho nevyužil, takmer... (Majetkovo-právne spory s polom vyriešim dnes večer v Terči.)

Naše doupě neřesti som si ale dovolil vyzdobiť podľa svojho. Pár starých plagátov sú na pôvodnom mieste. Pridal som k ním dlho očakávané poburujúce plagáty nevyjadrujúc naše skutočné cítenie... Len tak, pre všeobecné pobúrenie. Veľmi efektnú metódu na vešanie plagátov, obrazov pre technikov vynašiel pokojový priateľ Sanchez. Všimnite si tie prirodzené čiary spájaného dreva na nábytku -- sakramentsky spohodlňujú vešanie!

Dnes večer sa koná každo semestrový seznamovák. V nedeľu pred oficiálnym výkopom sa zíde parta závislákov a idlerov z 1bit_vut 2bit_vut@conf.netlab.cz a oslavujú. Akcia má vysokú povesť, dokonca na ňu pravidelne zavíta aj kontroverzný konzervatívec josef.halicek. Táto noc vždy predznamenáva nadchádzajúce dni plné prebdených nocí v Terči (túto časť píšem za pola), namakaných projektov do školy (toto zase za seba) a celkovo kopec srandy, blbnutia s fajn ľuďmi.

Ospravedlňte ma, odchdázam na seznámiť so staronovými spolužiakmi z 2BIT!

sobota 15. augusta 2009

Lament For The One

Venované tomu, ktorého som nepoznal, ale ktorý svojim náhlym odchodom z tohto sveta zarmútil niekoho, koho poznám...


Keď oči zatvoríš, stále počuješ
Tie kroky, ako ku tebe kráčal
A na lavičku si k tebe sadal
A objal ťa nesmelo

Vietor listy ženie, ako vtedy
Keď sedel vedla teba blízko
A šepkal slová lásky tíško
A hrial ťa svojim telom

Spomínaš...
Na jeho oči, hlboké ako vesmír celý
Na jeho pery, keď dával ti bozk smelý
Spomínaš, ako k tebe kráčal
Sám k tebe kráčal...

Vietor ti vlasy do tváre zavial
On s nimi rád sa hrával
A len na teba vždy čakal
A za ruku ťa držal

Spomínaš...
Na jeho tvár, krásnu ako najkrajší kvet
Na jeho úsmev, ktorý rozžiaril vždy svet
Spomínaš, ako k tebe kráčal
Sám k tebe kráčal...

Však voda nevšímavo ďalej tečie
Tráva rastie, slovka neprerečie
A on tu nie je, už nie
A už nikdy nebude, už nie

Spomínaš...
Na jeho ruky, ktorými ťa vždy túlil
Na jeho lásku, ktorou ťa mocne lúbil
Spomínaš, ako k tebe kráčal
Sám k tebe kráčal...

Prvé kvapky padajú zo zamračeného neba, plakať s tebou začína
Tvoje slzy miešajú sa so slzami sveta, no nik si to nevšíma
A on nie je tu, aby ti ich osušil
A už nikdy nebude, už nie

Spomínaš...
Na vašu lásku, ktorá s ním odišla
Na tú lásku, ktorá už minula
Spomínaš, ako k tebe kráčal
Sám k tebe kráčal...

Prší, a pred tvojimi krokmi stromy sa skláňajú
Akoby tvoj smútok poznali, vetvami mávajú
Ale ty vieš, že
Len on ťa vedel pochopiť
Len on vedel rozosmiať
Len on vedel pritúliť
Len on vedel milovať

A tak spomínaš...

Aj Američania sú len ľudia

Tento príspevok poteší ľudí typu všetci-američania-sú-sprostí. Osobne si však myslím, že je to len americká verzia Aj múdry schybí.

streda 12. augusta 2009

Tešíme sa do školy

Náš študijný poradca Miloš Eysselt, ľudovo nazývaný Em., uverejnil rozdelenie do krúžkov pre budúci rok. Doplnil tak poslednú mozaiku rozvrhu. A poskytol možnosť pre štatistické origie, kým sa nám začne škola!

Získanie dát je jednoduché. Pár magických príkazov shellu.

Pre meranie používam zdroje:

  1. minuloročné dáta

  2. čerstvé dáta (ešte horúce!)



Celkový počet


Počet študentov klesol z 661 na 495. Česť pamiatke 166 odpadlíkov!

Počet báb v ročníku


S niektorými menami si človek nemôže byť istý.. Je Vu alebo Viet ženské meno? Radšej som ich tam v oboch prípadoch zahrnul.

V prvom ročníku nám spoločnosť robilo 38 báb. V druhom sa musíme uspokojiť len s 31.

Pomer chalpci vs dievčatá


V prvom ročníku na 1 babu pripadlo 17.39 chalpcov.

Dievčatá vs chalpci, 1. ročník

V druhom ročníku sa tento pomer zníži len na 14.80 chalpcov.

Dievčatá vs chalpci, 2. ročník

Vidíte to zlepšenie? Pri súčasnom klesaní tu máme za 86 rokov vyrovnané stavy ;)

Top mená









1. ročník2.ročník
61x Jan 51x Jan
55x Tomáš 41x Martin
54x Martin 40x Tomáš


Honzovia si napriek veľkej strate udržali poprednú priečku, Martinovia tesne predbehli Tomášov. Napínavý súboj.

U dievčat je boj maximálne vyrovnaný. V prvom ročníku ste mohli stretnúť 2 rôzne nositeľky mena Martina, Lucia, Kateřina, Petra, Tereza. Teraz ten problém budete mať len s menami Martina, Lucie, Kateřina. Každá iná baba má to meno jedinečné!

Záver


Toľko reč štatistiky. Spolu s polom sa tešíme na návrat do školy.

Kopa kamošov, s ktorými sa radi stretneme, pár ľudí, ktorých by sme radšej nestretli. Ulievanie, vymeškávanie prednášok, dorábka projektov na poslednú chvíľu. Znovu s polom a jej dokonalosťou Láďom na našej izbe.

Za necelé 6 týždňov je to tu znova. ;)

piatok 31. júla 2009

Lost battle?

V púšti samoty stáť
Bez možnosti sa smiať
Vietor ženie piesok do tváre

Veselo v hospode
Tváriť sa v pohode
Cinkajú poháre

Smiech sa ženie mestom
Neskryješ sa za strom
Počúvať ho neustále
Nikdy neustane

Chodiť životom
Pozerať za plotom
Za mrežami sa dívaš

Kráčaš a nevidíš
Na život nemyslíš
Ulicou krívaš

Život ťa dorazil
Všetko ti pokazil
Nádeje nieto
Každý už vie to

Niekdo ale bojuje stále
A aj keď má na mále
Je tu pre teba

Stále chová nádej
Že nakoniec nájde
Tvoj kúsok neba

Otvor oči, začni vnímať!
Tam blízko stojí v tieni
Neprestal ti nemo kývať
On ten krutý život zmení

Do sveta ludstvo beží
Ale ten najväčší poklad
Im doma pod nosom leží.

Až neskoro pochopia
A obzerať sa začnú...
Majú snahu, ale márnu.
Čas už nevrátia.

pondelok 20. júla 2009

Thoughts on half past one

Motto:

V mojej izbe slon
Odišiel oknom von.
Nikdo sa mu nediví
Že je z toho v prdeli.

Včera neskoro v noci, alebo ak chcete dnes skoro ráno, som si sadol a zapísal na papier všetky blbosti, ktoré ma napadli. Niektoré sa mi zdali tak dobré, že som sa rozhodol ich uverejniť, tak tu sú:

Je tu jedna malá chyba
Vo vzduchu tu pláva ryba
No to mi tak ešte chýba
...
Ona kludne chvostom kýva!
- Už tu predsa dávno býva.

Kdo si čo o sebe myslí,
Ten by mal asi vedieť,
Prečo tu v povetrí lietajú sysly,
A sem-tam nejaký ten medveď.

Co je to tu za medvěda?
On si tu sám len tak lieta.
Za chvilku bude po ňom veta
A v tom nie je žiadna veda.

V písničce jedné
Vítr žene klobouk.
Z hlavy mi ho odfouk,
Mňa z toho snáď CENSORED

Nabrúsim si meč,
Teč, pivínko, teč.
Nebudem dlho preč,
To závidíš, heč?
Chcel som ísť, leč
Už ma volá Terč.
Tam hodíme reč,
Tak trávu rýchlo seč!
Seč seč sily stačí!

Hurá! volá malá mola
Ona tuná tehdá bola
Keď sa toho málo stalo
Ono sa to všetko sralo

Rým má jednu výhodu
Spláchneš ho do záchodu.
A keď je rým na papieri
Tak sa ti tam lepšie mieri.

A na záver pár filozofických:

Čo je to dobro
A čo je to zlo?
Málokdo to rozozná,
A o to šlo.

A čo je to realita?
No na to sa každý pýta.
A neprestane,
Kým nedostane.

piatok 10. júla 2009

Zistíš, čo má spoločné Britney Spears a banány za 200 sekúnd?

Dobrí kamaráti majú veľa spoločného. Milujú to isté, nenávidia rovnakých ľudí, dobre sa spolu bavia.. A často zistia, že sú takmer bratia, sestry – mamina svokra je susedkou netere prababičky švagriny,... Nájsť si cestu k sebe, to dá zabrať!

Ak by ti to nerobilo problém, skús hru cez Wikipédiu. Pravidlá su jednoduché.


  1. Dostaneš 2 zdanlivo nesúvisiace pojmy.

  2. Otvor si prvý pojem a snaž sa preklikať Wikipédiou k hľadanému, druhému pojmu.

  3. Prejdi ako prvý najkratšou cestou do 200 sekúnd — výhra je potom tvoja.



Hra nemilosrdne vyberá pojmy, ktoré spolu nemajú nič spoločné... Samozrejme, len na prvý pohľad. Napríklad, čo má spoločné Nigéria s Autom Formule 1?

Nigéria -> Asociácia športov -> Zoznam asociácií -> Automobilové asociácie -> Formula 1 -> Auto Formule 1


Hor sa teda preprokrastinovať leto s pustenou Známkou párku a hrou cez Wikipédiu!

pondelok 29. júna 2009

Známka Párku final version

POZOR! Toto nie je poplašná správa! Zachovajte paniku!

Práve bola na youtube uverejnená oficiálna verzia klipu Známka Párku od jemného hviezdneho dua Beny & Polo. Mrknite a zhodnotte :-)


utorok 23. júna 2009

Známka Párku

Vážení spoluneviemčoania!

Pre tých z vás, ktorý už asi 300 rokov netrpezlivo čakajú na každú správu o jemnopárkovej superhustej velkopecke, mám (relatívne, pomerne) dobrú správu! V laboratóriach Pololabs, spoločnosť bez ručenia (s. b. r.), sa podarilo vyvinúť prvú pre-alpha neoficiálnu verziu klipu, ktorý zmení váš život.

Táto verzia je na neudržanie, pri pokuse uniknúť na youtube spôsobila v labákoch značné materiálne škody, ale polopracovníci dokázali alpha verziu zvládnuť a poslať ju tam, kde patrí, a to totiž do vývoja druhého stupňa. Zvedaví novinári, ktorých poloochranka zahnala brokovnicou, majú teda ešte nejaký čas na zozbieranie svojich telesných partií po okolitých pozemkoch a na prípravu na konečnú verziu klipu.

Spoločnosť Pololabs s.b.r verí, že vážení nadšenci a fanúšikovia notoricky známeho dua Beny&Polo, povzbudení touto správou natunujú svoje refreshovacie skilly, a budú ešte netrpezlivejšejšie čakať na každú novú správu o tomto velediele. Vďaka váženej spolupráci s pánom iyom bude možné očakávať najnovšie novinky práve a jedine na tomto blogu.

štvrtok 11. júna 2009

Apokalypsa štebotania je čochvíľa tu!

Programátori, zase sme niečo zvrzali. Následky pocítime na vlastnej koži už čoskoro!

Ľuďom z IT brandže číslo 2,147,483,647 vraví veľa. Áno, je to najvyššie možné číslo bežne uchovateľné ako 32 bitový znamienkový integer. V ľudskej reči: Keď k tomuto číslu pripočítame jednotku, dostaneme prekvapivo záporné číslo. Ešte ľudovejšie: Ono nám to pretečie!

Ak aj vy štebocete, určite viete, čo je to Twitter. Je tak populárny a uštebotaný, že čoskoro presiahne magickú hranicu tohto pekného čísla.

Čo s tým mám ja? Určite šteboceš cez nejaký program, ktorý si si napísal sám alebo nejaký super programátor podľa jedného z mnohých návodov Napíš si twitter klienta za 10 minút!. A ošetrenie pretečeniasa v tej tvojej kope miliónov bitov nenachádza...

Tvoj svet padne. Neprečítaš si na ploche tie najnovšie drby, nebudeš mať napísať priamo z WC, čo tam práve robíš. Niekoľko dní, keď budeš musieť používať tú neandertálsku stránku na doméne twitter.com. Nastane apokalypsa. Koniec sveta!!!

Počítaj s nami teda, koľko času nám zostáva.

utorok 26. mája 2009

Meaningful one

Po poli běží myš šedá
Běží, ani neví kam
Po krajině se vítr zvedá
Žene jí do očí prach.

Řekla si, proč bych stála
Furt na místě tam
Co bych se s tím tady srala
Překročím rychlosti práh.

Nasadila přilbu rázně
Předpisy jsou předpisy
Tak a tímto nuda hasne
O život se jde běžet.

Má to taky druhý důvod
Není to už jak kdysi
Ten spěch má i jinde původ
Orel začal si ji hledět.

Na poli šanci moc nemá
Jinou taktiku třeba
Stačila by malá změna
A myš zahla do lesa.

Ten tah nečekal orel
Sice se stromů nebál
Zobákem však do něj najel
A teď už rychle klesá.

A myš už vítězně stojí,
Šampus si asi donese,
Oslavovat už se strojí,
Vtom rachot ozve se...

Strom nevydržel orla náraz,
Nestihne už utéct myš...
Spadnul prudce a naráz,
Nebyla to dobrá skrýš.

A medvěd co to sledoval,
Jen rameny pokrčíl,
A dál se klidně ládoval
Burákama.

sobota 16. mája 2009

Alone

Ať měsíc svítil
Či temný byl les
On sám venku seděl
Neštěk po něm pes

Seděl sám
Zrak svůj ke hvězdám zvedal
Jakoby tam
Na svoje otázky odpovědi hledal

Měl jen sám sebe
Chtěl něco víc
Hleděl do nebe
Chtěl jí to říct

Však vídával ji šťastnou
Někoho u sebe mít
Jeho hvězdy hasnou
Už není pro co žít

A tak nevyřčena měla zůstat
Ta nejdůležitějši věta
Na jeho hrobě tráva vzrůstá
A šedne, jak jdou léta

Tam ležet bude věčně
A dívat se vzhůru
Možná lítostivě, možná vděčne
Ukončil svou noční můru

utorok 12. mája 2009

Čajová matematická analýza

Zadanie úlohy


Dvaja obyčajní vysokoškolskí študáci Izi a polo celé 2 semestre pravidelne pijú čaje zo svojich milovaných politrákov. Nazbieralo sa im tam už m=33 krabičiek, pričom karbičky mali rôzny počet sáčkov čaju







Počet sáčkovPočet krabičiek
25 sáčkov12×
20 sáčkov18×
100 sáčkov
40 sáčkov


Koľko litrov čaju tí dvaja vychľastali?

A takto to vyzerá v praxi

Vzorové riešenie FIŤáka, ktorý má zapísanú Matematickú analýzu


Máme nekonečnú postupnosť, ktorá nám vyjadruje počet čajových sáčkov v jednej krabičke. Môžeme si ju zapísať ako

Definícia postupnosti

Celkový objem vypitého čaju si môžeme vyjadriť rigorózne ako objem politráku krát každý člen postupnosti

Vyjadrenie objemu

kde Vpolitrák je rovný 0.5 l. Objem politráku si môžeme vyňať pred súčet

Zjednodušené vyjadrenie objemu

Z definície postupnosti zistíme, že na aproximáciu súčtu nekonečnej postupnosti nám stačí zobrať prvých 33 členov postupnosti.

Dopočítanie príkladu je triviálne a nebudeme sa ním zaoberať — necháme ho na pozornom čitateľovi.

Riešenie stredoškoláka


Zistím si celkový počet balíčkov a vynásobím ho 0.5:

riešenie stredoškoláka

Odpoveď: Izi a polo už vychľastali 450 l čaju.

Záver


Prajem všetkým spolužiakom (a nám s polom tiež) veľa šťastia pri skúške z IMA

P.S: Nikdy neblbnite s matikou na lačný žalúdok.

streda 29. apríla 2009

Deň v Red Hat-e 2009

Dnes sa v Brnenskej pobočke firmy Red Hat uskutočnil deň otvorených dverí. Vošli ste do červenožltej budovy, zdolali pár schodov (alebo sa vyviezli výťahom) a už sa Vám venoval nejaký ten chlapík v červenom klobúčiku. Týchto sprievodcov tam bolo dostatok – vy a vaši kamaráti ste dostali "súkromného" sprievodcu. Mohli ste sa poprechádzať po firme, nahliadnuť do jednotlivých kanclov a zistiť, kto čo robí, osobne sa porozprávať o nejakej téme. (Čo parta mladých, ešte nie úplne zameraných Ajťákov, nemohla využiť.) V bočných miestnostiach bol kumulovaný počet ľudí pri miniprednáškach o "najrozličnejších" veciach - od histórie kernelu až po QE.

Zvedavá duša zaplesala, keď dostávala obrovské miesto na najrôznejšie otázky (i keď pýtajúci sa boli často dosť nesmelí...) Takto som sa dozvedel napr., že v brnenskej pobočke môžete okrem Čechov, Slovákov stretnúť aj Brazílčana, Indov, ľudí hovoriacich arabsky. Najzaujímavejšia otázka bola - ako / kde získať ten pekný červený klobúk, ktorý mal každý sprievodca na hlave? Kúpiť si ho vyjde dosť draho (cesta okolo polsveta k vám niečo stojí), najjednoduchšie je vraj upísať si svoju dušu redhaťákom a s podpisom zmluvy ju dostanete ;)

Veľkým lákadlom pre srdce pravého informatika bola súťaž v chytaní bugov - do niekoľkých zdrojákov bolo zanesených niekoľko chybičiek, vy ste ich mali opraviť. Bugov bolo asi 12 (nepočítal som to), v programoch v najrôznejších jazykoch - C, bash, perl, python a v rpm-kách. Čo si myslíte, koľko by ste ich boli schopní vyriešiť za 40 min? Mne sa podarilo vyriešiť 7, bol som na poraji riešenia 8., ale čas vypršal... Kamarát bol o trochu lepší a dal ich 8! Je to tiež borec ;) V súťažiacej skupinke som nakoniec skončil 2. a moje úsilie bolo odmenené pre mňa veľmi cennou odmenou:

Moja výhra v súťaži - šiltovka RedHat

Priebeh DOD na Red Hate si zaslúži veľkú pochvaľu a nemám čo dodať... Ba! Už sa teším na budúci ročník :-)

Edit: Na nete sú celkové výsledky, v pondelok 4. 5. by tam mali pribudnúť aj správne riešenia.

Celkovo som skončil na slušnom, 4. mieste. :-)

štvrtok 9. apríla 2009

Známka párku

Vazeni priatelia, dovolujem si vas upozornit na nadchadzajucu velku udalost, ktora kompletne zmeni vase zivoty: Coskoro bude zverejnena najlepsia vypekacka vsetkych cias a zaroven nosna skladba vierovyznania Jemný párek s nazvom Známka párku. Narychlo som dal dokopy nieco, co by sa dalo priblizne popisat ako plagat:

Stay tunned!

pondelok 6. apríla 2009

Ako si spríjemniť prácu na projekte s FITkitom

FITkit rulezz!

Projekt do INC má deadline v nedohľadnej budúcnosti (čiže cca 4 týždne). Programovanie hardwaru ma vcelku zaujalo, tak som sa do toho pustil už teraz.

Hm... a čo robia školské veci na tomto vtipnom blogu? Žiadne spoilery na projekt nečakajte :-D Prinášam svetu pár vtipných rozšírení

Nastavenie jasu


Vtipnosť sama o sebe, keď na samotnom displaji neuvidíte zhola nič alebo naopak, len čisto čierne štvorčeky. Našťastie tento stav sa dá skorigovať pomocou potenciometra P0 — pootočíte tou bielou otáčavou časťou pomocou šrobováka.
Umiestnenei potenciometru P0

Vtipné hlášky


Štandardné hlášky človeka čoskoro unudia k smrti - chcelo by to niečo lepšie... Napríklad svoju obľúbenú A je to v prdeli.

Správy sú definované v súbore fpga/fpga.vhdl na 166. (pre prípad úspechu) a na 177. (pre prípad neúspechu) ako
INIT => X"50.." -- 16* hexadecimálne vyjadrenia ASCII znaku

Ručný prevod je dosť o ničom, preto som si spravil jednoduchý programček na konvertovanie správy.

Ešte vtipnejšie ledky


Pri browsovaní toho, čo sme dostali so zadaním som objavil súbor mcu/main.c, ktorý obsluhuje blikanie lediek. S menším prepísaním hlavného mainu, môžeme dosiahnuť zaujímavého efektu, ktoré iste potešia každého epileptika :-D

Double power


int main(void)
{
short counter = 0;
iter = 0;

initialize_hardware();
set_led_d6(1); //rozsvitit LED D6
set_led_d5(1); //rozsvitit LED D5

while (1) {
delay_ms(1); //zpozdeni 1ms
counter++;
if (counter == 50){flip_led_d6(); flip_led_d5();}
if (counter == 1000) {flip_led_d6();flip_led_d5(); counter=0;}
terminal_idle(); // obsluha terminalu
}
}

Blibky, bliky, blik


int main(void)
{
short counter = 0;
iter = 0;

initialize_hardware();
set_led_d6(1); //rozsvitit LED D6
set_led_d5(1); //rozsvitit LED D5

while (1) {
delay_ms(1); //zpozdeni 1ms
counter++;
if (counter == 50) {flip_led_d6();flip_led_d5(); counter=0;}
terminal_idle(); // obsluha terminalu
}
}

Simultantné blikanie


int main(void)
{
short counter = 0;

initialize_hardware();
set_led_d6(1); //rozsvitit LED D6
set_led_d5(0); //rozsvitit LED D5

while (1) {
delay_ms(1); //zpozdeni 1ms
counter++;
if (counter % 250 == 0){flip_led_d5();}
if (counter == 500) {flip_led_d6();flip_led_d5(); counter=0;}
terminal_idle(); // obsluha terminalu
}
}

Príjemné hrátky


Prajem všetkým príjemné hrátky s našim FITkitom, oddýchnime si od kancelárskeho programovania ;)

nedeľa 29. marca 2009

Black && white

Over autumn countryside white rider on white horse running
White shield alongside and white coat on his back waving
Nothing shall be his way stopping
His horse flying like lightning

Trees and grass together are asking
Why and where the rider is heading
Also the white horse is wondering
Why must he be always running

The reason why he is so fast rushing
The time still keeps him pushing
Beautiful princess in the castle waiting
Her beautiful eyes wont stop wailing

So the white knight to his happiness is flying
Or so he was all the time thinking
But sad surprise in the castle awaiting
Blind white knight still forward is running

On the other side of world black knight slowly walking
Never is he rushing, nowhere is he running
With knowledge and wisdom he is having
He knows what will be on the castle happening

The white knight finally arriving
The white castle proudly shining
The white princess sadly crying
Or in embrace with another is she smiling?

Exhausted white rider on the yard standing
For his beautiful white princess waiting
But she will never be coming
In vain was he all the time running

And the white knight finally understanding
Drew his sword and up the stairs rushing
His own happiness he is killing
And suddenly white castle to black is turning

The white knight over the wilderness is walking
His head down to earth is turning
No light can be his eyes reaching
No more colors than black he is seeing

And so the two knights are finally meeting
Before they were enemies to death fighting
Now their hands are shaking
And together as one they are walking

Never should you be happiness of the others killing
Never should you be to the castle blindly running
Never should you be for the love hoping
Inside you the black knight is waiting

štvrtok 26. marca 2009

Hokejový zápas univerzít

Vidieť hromadný presun zvierat neveští nič dobrého. Včera sa uskutočnil hromadný prechod vysokoškolákov, ktorý to nápadne pripomínal :-) Uskutočnil sa totiž hokejový zápas univerzít MUNI a VUT. Zápas bol skutočne exhibicionistický - vidieť hrať pápeža, párek v rohlíku, supermana a ďalších bol zážitok.

Niektoré veci, ktoré mali byť vtipné, boli tak prehnané, že vtipné neboli. Hlavne, keď si do bránky VUT zastali obaja brankári a namiesto "výhody" si tam viac zavadzali.

Atmosféra bola dobrá, večer príjemný, na intrák som prišiel s vykričanými hlasivkami :-) Teším sa na podobnú akciu aj na budúci rok (ak nejaká bude :-)

A aká bola atmosféra?

Mexická vlna:


Cesta v šaline domov:


Záverečná "bitka":




O zápase písal aj Brnenský denník

Link na fotogalériu jedného z návštevníkov.

streda 25. marca 2009

Vtipno-vtipný S.P.A.M

Ráno začínam čítaním prichádzajúcich e-mailov. Obvykle je ich pár, obvykle mi ani spam nechodí :-D Nedávno som si spomenul ešte na svoju starú starú adresu na zozname, ktorú už dlhšie neyužívam. Prečo si ju ale nepridať do mailového klienta a nechať automaticky sťahovať poštu?

Po niekoľkých dňoch som bol prekvapený, koľko spamu mi tam chodí - nastavenie automatického spamu bola otázka niekoľkých minút. Nie každý spam však býva odhalený, dnes jeden vtipno-vtipný sa dostal cez spamAssasina. Obrazovka hovorí tušim za všetko:

nedeľa 22. marca 2009

V nedelu vecer

Tak a je to tu zas, zajtra sa pise prva polsemestralka. Parada strasne sa tesim. Nastavaju teda klasicke predpisomkove stavy - robim uplne vsetko ostatne okrem ucenia. Ucit som sa skusal tiez ale absolutne nechapem, tak ma to prestalo bavit...

Pridal som par fotiek, samozrejme bez iziho suhlasu (ked uz tak propaguje to open-source, tak ja som mu prichystal open-photo). Inaksie sa snazim vymysliet jeden normalny a zmysluplny prispevok uz asi tyzden, ale aby to nevyzeralo ze nic nepisem, tak pisem.

Tento tyzden som zistil, ze vlastne vobec nic neviem - skusal som si pozerat nejaku brigadu z oboru IT alebo aspon limitne sa priblizujucemu. Nakoniec to dopadlo tak ze som zhanal nejaku brigadu pre iya. Ma celkom velke ambicie, ale je to tiez celkom velka kapacita, a ja mu drzim palce, nech sa mu to podari. Google rulez!

Buduci tyzden bude velmi perny - odovzdavaju sa projekty (nemam) pisu sa polsemky (nic neviem) a zvysny cas sa kvasi v skole (parada). Jedine ozivenie snad bude hokej v stredu, teda ak sa tam pojde. Vo stvrtok mam pomerne volnejsi den, takze by som bol teoreticky ochotny to risknut, aj ked to nie je exactly my cup of tea. Proste ked tam pojde iyo tak idem aj ja.

Nic - nejdem sa velmi rozpisovat, aby sa o mne nepovedalo, ze sa neucim... takze bye.

pondelok 16. marca 2009

Povíkendový tip na pár dobrých filmov

Víkend je veľmi milé obdobie v týždni. Človek sa snaží dohnať to, čo zameškal cez pracovné dni... aj tak to nestihne! Keď to všetko hodí za hlavu a pokúsi sa trochu zabaviť, nehryzie ho aspoň svedomie.

V nedeľu sa predsa nedelá!


Dovolím si teda niekoľko tipov na veľmi zaujímavé filmy.

Animal farm



Obľúbil som si knihu Animal farm od Georga Orwella, občas nazývaného aj Ďurko Orwellovie (človek sa občas čuduje, čo na tých fórach nájde). Pustil som sa do nej tak trochu omylom, ale neľutujem toho. Knihu som si už párkrát prečítal, dokonca v rôznych jazykoch.

Na ČSFD som zistil, že existujú 2 filmové spracovania: animovaný film a „hraný“, ktorý mi príde dosť skutočný.

Na internete som dokonca bez veľkej námahy našiel celý „hraný“ film po anglicky. Prajem príjemný zážitok z pozerania.

Metr-x a Metr-y


Niet nad študentské amatérske filmíky. Paródie obvykle nemám rád. Zvykne sa to príliš preháňať, až to nakoniec ani nie je vtipné. Metr-x ako paródia Matrix 1 je však iná. Dá sa na nej nasmiať takmer od začiatku do konca. Smiať sa hodinu a nejaké dobré, to je teda výkon! Filmík sa natáčal priamo tu, v Brne. Počas niektorých scén som dokonca tušil, kde sa to asi natáčalo — pomerne slušný výkon za polorok pobytu.

Videjko Metr-x si môžete voľne stiahnuť.

Metr-y je pokračovaním tohto vtipného diela. Nájsť link na stiahnutie bolo tak trochu umením, no našli sme.

Metr-y je omnoho dokonalejší, hlavne čo sa kamery a efektov týka. Tento filmík sme ešte nedopozerali (aspoň teda ja nie) - máme o zábavu na nasledujúci víkend postarané.

Za zasvetenie do tajov Metr-x a Metr-y ďakujem neckovi. Alebo to mi on nevravel? Kto si má pamätať s kým sa človek bavil konzultoval na prednáške z fyziky.

streda 4. marca 2009

Naháňačka za Merlinom a Evou

Človek môjho typu občas pociťuje nedostatok možností programovať. Skladať jednotlivé kocky z lega na seba, vedľa seba... Dať možnosť svojmu osobnému géniovi, múze, vytvoriť ďalšiu veľmi užitočnú vec, ktorá nefunguje tak, ako mala pôvodne fungovať.

Včera ma to znovu posadlo. Poobede som mal dohovorené stretnutie s členom nášho teamu, aby sme sa pustili do projektu z IOS. Časovú deltu som radšej využil v našej nádhernej knižnici. Programovať s chuťou v tak peknom prostredí.. Mňam.

Uvelebím sa ku kompu a vidím tam prihlásenie do Windowsu. To teda nie, IOS sa robí na Unixoch! A reštartol som komp. Po chvíli mi dlhý reštart prišiel nejaký divný, pomohol som mu. Pekná čierna obrazovka, čochvíľa je tu Linux... Naskočili farby, vypýtalo si to heslo, naťukal som ho -- ono to nenašlo môj sieťový home priečinok! Zhrozený tým, či ma nejako omylom vyhodili zo školy a neunúvali sa mi o tom poslať maila, som si otvoril terminál. Symlinky na celý domovský adresár nefungovali. Uff, som ešte stále FIŤák.

Keď nejde Eva s Merlinom zamnou, musím ísť ja za nimi. Opustil som knižnicu a išiel do trochu menej pohodlnejšieho a rušnejšieho CVT. Vyberiem si jeden komp, naštartujem. Konečne som sa dostal do Linuxu. Pustil som sa teda do roboty. Najprv nájsť nejaký ten gEdit pre BFU (aby som vedel, kde v menu to je) a potom začať programovať niečo z projektu.

Pri prehliadaní menu, mi to nehorázne začalo sekať. Taká mašina a ono sa to seká! To nemôže byť pravda, veď nie som na svojom notebooku. Nuž čo, použijeme postup z konkurenčného OS - reštart a bude to (dúfam) fičať. No reštart bol zase nehorázne dlhý, niekoľkokrát timeout to merlin. On sa so mnou nebavil :-( A nedalo sa už ani prihlásiť.

Potupne som naštartoval windows a začal hľadať náhradné riešenie. Merlin neodpovedal ani na ssh, Cygwin bolo rozbité. Keď po vás chce, aby ste mu vytvorili /tmp, ktorý už existuje a po 2 použitiach príkazu cd už nemáte ani ls, tak to nie je použiteľné...

Po niekoľkých desiatkach minút sa to konečne dalo doporiadku. Mohol som sa prihlásiť a normálne pracovať. Konečne vytúžené programovanie....

P.S: Stretnutie bolo úspešné, skript sa podaril. Teraz už len zvyšné 2

utorok 3. marca 2009

polo v poli (a v plnej polnej)

Ked sa povie jar, kazdy si asi predstavi taku tu vseobecne vzitu (avsak mylnu) predstavu: Priroda sa prebudza k zivotu, hory lesy ozivaju, vtaciky stebotaju a slniecko svieti, ale zatial  este negeneruje neprijemne horucavy. Rad by som sa na celu tuto dogmu pozrel z informatickeho (realnejsieho) hladiska.

Vazeni, to co sa deje za vasimi zatiahnutymi zaluziami vobec nepripomina jar podla papierovej definicie. Obloha je neustale zamracena, poprcha pomerne furt, rano fuka studeny vietor a poobede je zase vedro, takze clovek nevie co si ma obliect aby prezil pri relativne co najmensej ujme na zdravi (tzn. bliziacej sa k nule).

Dnes som sa veselo vybral s Guruom na anglictinu. Vybavili sme sa potrebnym inventarom a vyrazili sme. Az po Podnikatelsku fakultu vsetko prebiehalo podla planu, avsak potom sme sa dostali takpovediac do prvej frontovej linie - skoncili udrziavane chodniky a nastupila zakopova vojna.

Bystrym zrakom sme obhliadli bojisko, a odvaznym krokom ostrielaneho informatika vydali sme sa preskumat teren, stanoviac seba sa vyzvednou jednotkou. O tom, ze sme si samozrejme vybrali tu najhorsiu moznu cestu, sa tu radsej ani nebudem rozpisovat. Cesta nebola prach a sterk, aj ked hlina tam bola, ale rozhodne nie udusana. A aby sme si nemysleli, ze to snad prezijeme, tak po celom useku boli domyselne rozostavene protipechotne miny, ktore boli rovnakej farby ako okolite bahno, avsak pri pripadnom blizsom skumani by sa zistilo, ze sa velmi vyrazne odlisuju v zapachu.

Kazdopadne na salinu sme po vyhratom boji dorazili, aj ked straty na nasej strane boli znacne. Za zmienku este stoji nas odchod z ucebne anglictiny, kde sme na kazdom kroku po sebe zanechavali nie nenapadne stopy.

pondelok 2. marca 2009

7am - 8pm

...alebo O skole, ked uz som tam cely den

FIT VUT v Brne je skola velmi vynimocna a zaujimava, aj ked urcite pre kazdeho inak. Pre cloveka typu Iyo je to zaujimave z pohladu preberaneho uciva, a z pohladu niekoho typu polo je zaujimave, kolko veci je clovek schopny nepochopit.

Predstavme si napriklad planetu, dajme tomu Zem, aby sme nesli priliz do abstrakcie. Planeta existuje niekde v priestore, nazvime si ho pracovne Vesmir. Na planete prebieha nejaky zivot, a vsetko sa riadi podla nejakych fyzikalnych zakonov. K takemuto nejakemu priestoru by sa dali prirovnat Prvky Pocitacu pana Kunovskeho - chapeme niekolko veci, ktore sa deju na planete, ale nevieme, ako spolu suvisia, a vobec netusime, ako to cele zapada do vesmiru. Elektricky obvod je ako zivot - priblizne vieme, ako to funguje, ale nemame potuchy aky to ma zmysel. A cislicovo-analogovy prevodnik je ako Boh... vsetci o nom hovoria, ale nikdo ho este nevidel.

Osobne nemam nic proti osobe pana Kunovskeho, naopak, povazujem ho za jedneho z najlepsich prednasajucich na skole. IPR ako predmet je velmi zaujimavy, a nehodlam ho nijakym sposobom kritizovat. Pravdepodobne bude totiz chyba niekde inde, a je dost mozne, ze je niekde medzi stolickou a klavesnicou polovho notebooku.

Zaujimave veci sa clovek dozvie aj v predmete Operacni Systemy. Prednasajuci nam rozpraval o rodinnych vztahoch v linuxe: Rodic si vytvori nejakeho potomka, a potom caka, az potomok zomrie, aby mohol zobrat jeho navratovu hodnotu a dalej veselo vegetovat. Ak sa zriedka stane, ze potomok prezije rodica, nastava nepekna situacia, a vznikne zombik... je to zaujimave.

Ked uz som pri skole, pristavil by som sa este pri matematike. Tento predmet sa napadne zacina podobat na filozofiu - akykolvek vypocet vyrabame, vzdy skoncime v nejakom nekonecne, alebo k nemu aspon konvergujeme. Pochopitelne sa tym predmet stava este viac nepochopitelnym.

PS: Strasne sa mi pacil napriklad novy matematicky terminus technikus pani Durnovej, tzv. Skoronula :-D

nedeľa 1. marca 2009

Poloprispevok

Slnko rano vyslo krasne
Sice do okna nesvieti nam
Pre iyho vsak vsetko jasne
Hned zevraj vstavat mam

Zacne do klavesnice busit
No to zas bude den
Musi ma takto pekne budit
Ved ja chcem spat len

No nic sa robit neda
Vstavat zas musim
V nedelu, pekne teda
Ospalost v sebe dusim

Pozeram co vo svete nove
Blog ma kazdy, to sa vie
Iyo vravi: to je dobre
Zalozime tiez, no nie?

Tak sakra teraz sedim
A nieco musim napisat
Ale co, to vobec nevim
Asi sa na to vykaslem :-P

Ako sa zrodil...

Nedeľa, 1. března, 2009

S polom sa prebudíme (ja vstanem k notebooku a polo je nutený vstať tiež). Obaja zakvasíme pri typických činnostiach - ja drtím OGame, Travian a (vraj) robím niečo užitočné; polo zase drtí (čo dodať).

Polovi vyskočili upozornenia na nové články... Otvori ich a vyvolá vo mne systémové prerušenie (int 0x99 ;tzv. polo prerušenie):
To už každý blbec má svoj vlastný blog!
Tak mu navrhujem, aby sme si nejaký ten zriadili aj my dvaja... Taký pravý, nefalšovaný kolejovský (intrákovský znie hrozne) blog o tom, ako si tu v Brne na 8. poschodí na ppv s výhľadom na zatiahnute žalúzie žijeme...

P.S: Nenaplánovali sme si spustenie blogu najlepšie... Vyčkať ešte mesiac a začínali by sme 1. apríla (dubna).. Prišli by sme ale dovtedy o kopec srandy! (a ty s nami tiež! ;)