pondelok 23. decembra 2013

Koncorockový

Vážení přátelé,
zdá sa, že sa nám končí ďalší rok. Ja osobne s tým teda nesúhlasím, a keby sa mi podarilo presvedčiť dostatok ludí, mohli by sme koniec roku vetovať. Presunúť ho napríklad na budúci rok, aby sme potom mohli vyrobiť akciu dva za cenu jedného. Koniec roku sa preceňuje. Rovnako by sme mohli blbnúť s koncom mesiaca, koncom týždňa a podobne.

Viete, čo znamená koniec roku? Ste o rok bližšie hrobu. Na což je dobré si spomenúť napríklad aj keď oslavujete narodeniny. Ak sa vám zdá, že tento príspevok vyznieva mierne depresívne, je to tým, že tento príspevok vyznieva mierne depresívne. Týmto vás vítam do Tautology clubu.

Koniec roku je čas zhodnocovania úspechov (a z toho vyplývajúci vysoký počet sebevrážd) a vytvárania predsavzatí, na ktoré sa do mesiaca zabudne. Na Vianoce je každý šťastný a veselý (a to je rozkaz!) a užíva si zaslúženého odpočinku, aby potom zas nestíhal nič. No, a na nový rok to všetko začina odznova. Alebo skôr pokračuje odznova.

Napriek uvedeným skutočnostiam a ich mnohonásobnom empirickom overení existujú ludia, ktorí to takto nevnímajú. Což je fakt. Na planéte je tolko ludí, že vyvrátiť takéto tvrdenie by malo časovú náročnosť blízku nekonečnu, takže nás to vôbec nemusí zaujímať. Ak patríte zrovna medzi takýchto ludí a nečítate tento príspevok spoza mreží nejakého špecializovaného ústavu, mali by ste urýchlene vyhladať odbornú pomoc. Alebo sa považovať za neuveritelne šťastných (však aj blázon je šťastný, pokial si neuvedomuje svoje bláznovstvo).

Tak, koniec kecov, ide sa pokračovať v predvianočnom blbnutí. Do nového roku vám samozrejme prajem len to najlepšie (záleží, pre koho to bude najlepšie) a želám šťastné prežitie sviatkov (ide hlavne o to prežitie). Snáď nám v budúcom roku zas zabudnú zrušiť blog :)