nedeľa 20. septembra 2009

Welcome back in School



Prachom zapadnuté RSSká školských noviniek, hlboko do klávesnice vtisnutá klávesa F5 od neustálych refreshov, flamewarová fituška. Začalo sa to preberať k životu. Začal som pociťovať absťák od blbnutia, toho pravého! Na svojej izbe, s pohoršujúcim sa polom a Láďom na pozadí. Štatistické orgie nedokázali uspokojiť moju vášeň.

Pri pochodovaní po ppv som si všimol zásadného javu v Brnenskej prírode. Začali padať gaštany. Zrelé, len tak pohodené na chodníku. Pár exemplárov si každý rok odložím. Pôvodne sa zbierali pre pola. Čo s nimi robil, to som sa nikdy nedozvedel. (Nie som si istý, či to aj chcem vedieť :-D ) Tradícia zostala, i keď polo odomňa odvádzanie tridsiatku vo forme naturálií už nevyžaduje. (Upozornenie: pre potreby tohto článku boli do zajatia odchytené dva voľne žijúce exempláre a jeden bol nadosmrti zmrzačený)

Prvý rok svojho internátno-kolejního života som získal tú najväčšiu výhodu - absolutne prednostné právo na výber okupačného miestečka pre svoje veci. Týždenný predstih mi to právo doslova vydupal! Ako gentleman som ho nevyužil, takmer... (Majetkovo-právne spory s polom vyriešim dnes večer v Terči.)

Naše doupě neřesti som si ale dovolil vyzdobiť podľa svojho. Pár starých plagátov sú na pôvodnom mieste. Pridal som k ním dlho očakávané poburujúce plagáty nevyjadrujúc naše skutočné cítenie... Len tak, pre všeobecné pobúrenie. Veľmi efektnú metódu na vešanie plagátov, obrazov pre technikov vynašiel pokojový priateľ Sanchez. Všimnite si tie prirodzené čiary spájaného dreva na nábytku -- sakramentsky spohodlňujú vešanie!

Dnes večer sa koná každo semestrový seznamovák. V nedeľu pred oficiálnym výkopom sa zíde parta závislákov a idlerov z 1bit_vut 2bit_vut@conf.netlab.cz a oslavujú. Akcia má vysokú povesť, dokonca na ňu pravidelne zavíta aj kontroverzný konzervatívec josef.halicek. Táto noc vždy predznamenáva nadchádzajúce dni plné prebdených nocí v Terči (túto časť píšem za pola), namakaných projektov do školy (toto zase za seba) a celkovo kopec srandy, blbnutia s fajn ľuďmi.

Ospravedlňte ma, odchdázam na seznámiť so staronovými spolužiakmi z 2BIT!